@12:30 fredag 13. september STREET Semifinaler

@17:00 lørdag 14. september STREET finale

@15:30 fredag 21. september PARK semifinaler

Lørdag 14. september SLALOM

Generell informasjon:

Her kan du følge World Skate sin instagram:

Litt om grenene Downhill- og Street Luge

I street luge og downhill kjører utøverne i heats med fire utøvere. Hovedforskjellen er at luge-førerne ligger på ryggen mens downhill-gjengen står på brettet. I hvert heat går de to beste videre frem til finalen hvor vinneren kåres. I downhill grenen deltar Erlend Endresen, Njaal Tangye, Peder Bruem og Hussain Nas. I street luge er det Odd Steinar Syversen og Carina Morken Rogers som skal delta.

«Mitt mål er å kvalifisere blant topp 64 slik at jeg kan kjøre race. Å få lov til å konkurrere i et så stort mesterskap er helt utrolig, så bare det å kvalifisere seg ville vært stort» - Erlend Endresen
Erlend Endresen i full fart. Foto: Olav Aga

Litt om grenen Slalom Skateboarding

Selv om Slalom, i likhet med de andre grenene, ikke er blant de mest utøvde grenene i Norge, har grenen røtter som strekker seg helt tilbake til 1960-tallet. Konkurransen fungerer slik at den med best tid vinner, og det kan skille bare tusendeler. Innen Slalom deles det også opp i grenene Giant, Tight og Hybrid. Fra Norge er det Cedric Cornell og Alf Marius Foss Olsen som skal delta.

Alf Marius Foss Hansen. Foto: Jani Söderhäll

*Vi oppdaterer fortløpende under.

Vert Update:

Hele gjengen i vert setter sine runs! I dameklassen skater Selma Pettersen til 13. plass og Maja Spatscheck ender på 15. plass.

Aksel Sørum lander også sine runs og ender på en 30. plass.

Woman Street Update:

På Tirsdag skatet Maja, Selma og Sofie Open Qualifier. Dessverre ble det ingen billett videre til kvartfinale på Maja eller Sofie. Selma landet hele runnet og sikret seg en plass i kvartfinalen Torsdag (12.9). Hun er i Heat 1 som starter kl. 12.30. Vi heier!!!

Under demonstrerer Maja hvordan man redder inn en ollie!

Update etter Kvart-finale:

Fra Open Qualifier var Selma en av 32 skatere som kvalifiserte seg videre til Kvart-finalen. I kvart-finalen landet hun hele runnet men dessverre var nivået såpass høyt at det ikke strakk helt til en Semi-finale plass. Selma havnet til slutt på en utrolig imponerende 22.plass. Vi gratulerer!!

Stemningsrapport:

Følger spent med på live-score, og gjengen er stoka på at Selma er med videre!

Street-gjengen samlet under practise dagene.

Men street update:

Etter mye regnvær og forsinkelsene som kom med det, fikk endelig Jonas Larsen, Daniel Knutzen og Jonas Carlsson skatet Open Qualifier. Jonas Larsen endte på 45. plass og Daniel på 44. plass. Carlsson landet hele runnet, rakk akkurat et siste triks før buzzeren, og sikret seg en 24. plass. Dermed er han blant de 32 beste i kvalliken og er klar for kvartfinalen Torsdag (12.9).

Han er i Heat 2 som starter kl. 17.35. Vi krysser fingrene og heier!!

Update etter Semi-finale:

I kvartfinalen klarte Jonas å holde nervene i sjakk, og lande hele runet. Dette resulterte i enda et steg videre i konkurransen, nemlig en plass i semi-finalen. I semifinalen er det 16 skatere og et litt annet format. Hver skater får 2 run hvor det beste runnet teller, samtidig som det er en best-trick del hvor hver skater får 5 forsøk der de 2 beste scores teller. Det skal også nevnes at det blir streamet, tribunene fylles opp og det å prestere når det gjelder blir avgjørende.

Jonas endte opp med å lande hele runnet + 2 triks i best-trick delen. Dette ga til sammen 211 poeng og endte dermed på en 11 plass i konkurransen. Med andre ord en helt rå prestasjon av Jonas. Vi gratulerer!

«Å skate i VM i Roma var en fantastisk opplevelse! Å nå semi-finalen har vært en drøm lenge, og det å faktisk klare det føles utrolig bra. Jeg klarte å holde fokuset, lande triksene mine, og endte til slutt opp med en 11. plass. Det er jeg utrolig stoka på å ha fått til». - Jonas Carlsson